KHIDMAT SOSIAL PERDANA 2008

'KERANAMU RPS'

Tarikh: 23 Februari 2008 (Sabtu)

Masa: 7.20 pagi - 12.00 tengah hari

 

Suasana sebelum bermulanya upacara perasmian 'Khidmat Sosial Perdana' Pengetua menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan 'Khidmat Sosial Perdana 2008' Sesi penyampaian 'kawasan angkat' kepada presiden kelab, persatuan, permainan dan unit beruniform. Pengetua diiringi Pn Zuraida, PK Kokurikulum bagi menyempurnakan segmen simbolik ini.
Antara yang menerima 'kawasan angkat' adalah English Society Club. Pelajar memulakan gotong-royong membersihkan kawasan yang telah ditetapkan. Pn Lim Kay Lee memerhatikan anak buahnya, pelajar Ting. 6 memberi 'nafas baru' kepada salah satu tugu di RPS.

Sebahagian pelajar yang ditugaskan membersihkan Bilik SPBT. Kadet Polis mencurahkan khidmat sosialnya di Bilik Guru. Good job guys! Suasana sibuk pelajar RPS membersihkan persekitaran padang kebanggaan RPS.
Cantik, menarik, tertarik.... Salah satu landmark sekolah yang terletak di padang turut dibersihkan. Puan Mariam Yasin memberi arahan kepada pelajar di kawasan angkatnya.

Para pelajar sibuk menyerikan lagi kawasan di hadapan Koperasi RPS. Pelajar RPS bertungkus-lumus membersihkan kawasan mereka. Yang duduk tu dah habis kerja ke...? Salah satu landscape sekolah yang telah dibersihkan.

 

Menu Utama